Biodegradable Glitter

Yes, je kunt nu ook verantwoord glitteren bij Get Sparkled!

Beter voor onze aarde

In een tijd waarin steeds meer bekend wordt over het gevaar van microplastics voor ons milieu en het leven in de oceanen, vinden wij het erg belangrijk dat we onze klanten de keuze bieden tussen het gebruik van PET of biologisch compostable/afbreekbare glitter. Door te shinen met biologisch afbreekbare glitter weet jij zeker dat jouw glitter niet nog jaren lang rond zal zwerven over de aarde, maar net als bijvoorbeeld een appelschil netjes afbreekt in ons milieu.

 

De allereerste Holografische Biodegradable glitter!

Daarnaast zijn wij de ALLEREERSTE in Europa die holografische (= met metallic regenboogglans) en iridescent (= met heldere regenboogglans) biologische compostable/afbreekbare glitters verkopen! Dat is uniek! Voorheen konden biologisch afbreekbare glitters enkel nog in dezelfde glans geproduceerd worden als de kleur die ze zelf hadden. Onze biodegradable glitters stralen alle kleuren van de regenboog uit! EN hebben als eerste ook nog eens speciale vormen, zoals ster-vormige sparkles. Ze zijn daarom misschien nog wel mooier dan veel van onze PET (plastic) glitters.

 

Waar zijn de glitters van gemaakt?

Onze biodegradable/ compostable glitter is voornamelijk gemaakt van planten cellulose. Cellulose is een polysacharide die door nagenoeg alle planten wordt gemaakt en is onder andere ook het hoofdbestanddeel van papier en textiel. Daarnaast is in sommige van onze bio-glitters ook polyactide verwerkt. Wat een is de naam voor thermoplastische polymeren van melkzuur. Ze zijn biologisch afbreekbaar/biocompostable, biocompatibel en worden geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen (maiszetmeel of suikerriet), en worden daarom gepromoot als duurzaam alternatief voor traditionele plastics. Voor de speciale kleuring van de glitters is natuurlijke mica poeder gebruikt.

 

Wat zijn de voordelen van Biodegradable glitter?

◊ Op nummer 1 natuurlijk de voordelen voor het milieu; er komen geen plastics op de grond of in ons water die nog jaren lang rondzwerven en die daarnaast ook chemische stoffen afgeven aan ons drinkwater en het water waarin zoveel mooie flora en fauna leeft.

◊ Het gebruik van deze glitters is dus Guilt-Free en Eco-Friendly

◊ De cosmetische glitter is niet op dieren getest (al onze andere glitters trouwens ook niet!)

◊ Omdat biologisch afbreekbare glitter van planten is gemaakt bestaat het uit dunnere en zachtere vormen. Hierdoor is het veiliger voor jouw huid en voelt het ook nog eens fijner en zachter aan tijdens het dragen!

◊ Ze blijven makkelijker op de huid zitten! Omdat de glitters een hoge statische lading hebben, hechten ze zich makkelijker aan de huid en zullen ze ook zonder lijm al op de huid blijven zitten. Wel is het lastig een hoge dichtheid van de glitters te creëren zonder basis. Voor extra stevigheid en garantie dat de glitters de hele dag (bijvoorbeeld op een festival) mooi blijven zitten adviseren wij onze Face & Body Glue te gebruiken als basis.

◊ Ze zijn Holografisch en Iridescent, en dus Ultiem Sparkly en Uniek! Waar wacht je nog op? Neem snel een kijkje in onze shop!

 

Eco Tips voor PET glitters

Overigens hebben wij onder het kopje Tips & Tricks ook een stuk gewijd aan het omgaan met de plastic glitters zodat hier zo weinig mogelijk van in ons milieu terecht komt. Mocht je toch voor plastic glitter kiezen, lees onze tips dan even aandachtig door!