GLITTERS EN JEWELS VERWIJDEREN

Jewels en glitters verwijderen, moeilijk en veel gedoe? Helemaal niet! Met deze Tips & Tricks ben jij in een handomdraai klaar. Heb je na je feestje geen zin meer om uren te schrobben of in een bed vol met glitters te ontwaken? Zo haal je ze makkelijk weg. Hier vind je alle handige tips and tricks om je sprankelende make-up in een oogopslag te verwijderen.
Algemene tips
◊ Let op dat er hoogst waarschijnlijk wel iets van een rode huid kan ontstaan bij het verwijderen, ook al zijn het cosmetische glitters. De glitters bevatten zeer kleine maar scherpe hoekjes die tijdens het verwijderen iets over de huid kunnen schuren.
◊ Behandel de huid na het verwijderen en schoonmaken altijd met een vochtinbrengende en herstellende (nacht)-creme
◊ Een hele belangrijke tip om het schuren te beperken is door zoveel mogelijk make-up doekjes en/of wattenschijfjes te gebruiken (waar je een product op olie-basis op gebruikt hebt). Zo smeer je de losse glitters niet opnieuw uit over de huid.
◊ Gebruik ALTIJD make-up doekjes en/of wattenschijfjes voor het verwijderen van jouw sparkles, spoel ze niet af onder de kraan of douche/bad. Zorg goed voor ons milieu en zorg dat de micro-plastics niet in ons drinkwater terecht komen! Wij hopen dat jij hier bewust mee om zult gaan. Meer hierover kun je lezen op de directe link van Tips & Tricks.
met Olie

Glitters zijn koppig en blijven graag op hun plek. Je kan ze dus het beste verwijderen met een watje of gezichtsdoekje en een kleine hoeveelheid natuurlijke olie. Je kan reinigingsolie, babyolie, kokosolie of een basic olijfolie gebruiken. Doe wat olie op je watje en en maak hiermee zachte ronddraainde bewegingen over je gezicht. Niet schrobben, maar zachtjes heen en weer vegen. Als de glitter begint los te komen, kan je je gezicht verder reinigen zoals normaal. Gebruik steeds een nieuw watje of doekje als je wat glitters hebt weg geveegt om te voorkomen dat ze opnieuw aan je huid gaan plakken.

Ook voor het verwijderen van de glitters aangebracht met onze Face & Body Glue is het verwijderen met natuurlijke olien de beste optie. De lijmen/of lijmresten verliest hierdoor zijn hechting en is zo makkelijk te verwijderen.

Jewels kan je als een sticker van de huid halen, waarna je de lijmresten kunt verwijderen met een product op olie-basis. Mochten de jewels niet gelijk loslaten, druppel er dan wat olie langs en wacht even tot de lijm oplost.

met Plakband

Plakband is perfect om de eerste/meeste glitters mee weg te halen. Pak een stukje plakband tussen je handen en dep hiermee over de plekken met glitters. Je zult zien dat een groot gedeelte zo al makkelijk weg te krijgen is, zonder kans op irritatie door “schobben” over de huid heen.

Tip: Bij de apotheek is ook speciaal tape voor gevoelige huid te koop.

Glitters uit je haar verwijderen

Ga jij dit jaar voor een haarscheiding vol glitter en glamour? GAAF! Hier DE tips om ze er weer makkelijk uit te krijgen.

 

Met haarlak. Begin niet aan je hoofdhuid te pulken, maar neem er wat keukenrol en een fles haarlak bij. Spuit wat haarlak op je velletje keukenrol. Hiermee ga je nu over je scheiding; doe dit in een deppende beweging. Nogmaals: zorg ervoor dat je niet te heftig boent; glitters zijn erg scherp en daarom niet heel goed voor je huid. Haarspray is trouwens ook DE tip voor glitters in je kleding. Spray ze onder druk in met haarspray, laat ze drogen en was ze daarna met de hand. En alle glitters zullen verdwenen zijn.

Met olie. De glitters in je haar verwijder je met natuurlijke olie en in dit geval grijp je naar de olijfolie. Je masseert het in je haar, laat het tien minuten intrekken, wast het goed uit et voilà!