Wij helpen je graag met onze
TIPS &
TRICKS

Het is natuurlijk onwijs leuk om zelf lekker creatief aan de slag te gaan met onze producten. Voor een festival, themafeest of ander evenement. Dan het is handig om je even te verdiepen in hoe je de producten kunt gebruiken. Om jou een beetje op weg te helpen en een onvergetelijke stralende dag te bezorgen met onze Sparkles, hebben wij onze belangrijkste tips en tricks voor jou op een rijtje gezet. Hier lees je alles wat je wil weten over het aanbrengen en verwijderen van glitters en jewels!

We hebben de tips en tricks hieronder overzichtelijk verdeeld in de 3 kopjes:
How To Apply Glitter
How To Apply Jewels
How To Remove Glitter & Jewels

★ HOW TO APPLY GLITTER ★

Yes, jij gaat glitteren! Met deze tips en tricks heb jij in no time een mooie sparkle look! Wij helpen je graag op weg om de mooiste sparkle creaties te maken op gezicht en body. Voordat je begint hier even alle mogelijke producten op een rijtje waarmee je jouw glitters kunt aanbrengen:

Voor het beste resultaat gebruik je onze eigen Face & Body Glue. De lijm is hypoallergeen, waterproof en sterk. Hiermee blijven jouw sparkles de hele dag/nacht mooi zitten! Ook als jij zweet op een festival of per ongeluk over je gezicht wrijft. (let op dat je onze lijm niet te dicht rond de ogen gebruikt, daar is hij niet geschrikt voor)

★ Ben je niet zo’n fan van lijm op je gezicht? Je kunt ook Vaseline of Aloë Vera gel gebruiken als “sticky basis” voor jouw glitters. Ook is het makkelijke om hiermee grote delen van jouw lichaam te voorzien van glitters. Smeer het gedeelte in waar de glitters moeten komen en strooi de glitters erover, met een make-up kwast of gewoon zo uit het potje.

★ Zeer fijne glitters of glitter dust kun je fixeren door haarspray over het resultaat te sprayen. Extra tip: haarspray werkt ook erg goed om glitters in je haar mee te fixeren!

VOORDAT JE GAAT BEGINNEN

★ Zorg ervoor dat je het product waarmee je de glitters gaat aanbrengen test op een (onopvallend) stukje huid. Wacht een half uurtje, is er geen allergische reactie te zien dan kun je beginnen met opbrengen op de plek waar jij de glitters wil hebben.

★ Breng de glitters pas aan nadat je al je make-up hebt aangebracht.

★ Als je een glittermix wil aanbrengen, vergeet dan niet het potje goed te schudden van tevoren. Alle fijne glitters zakken namelijk naar de bodem als de glitters lang stil staan.

★ Er vallen altijd glitters naar beneden tijdens het aanbrengen. Het is dus handig om boven een tafel (afgedekt met bijvoorbeeld een krant) je glitters aan te brengen. En als je alleen glitter(dust) op je ogen wil, de rest van je gezicht af te dekken met een tissue.

★ Zorg dat er de glitters niet in je ogen kunnen komen. De glitters zijn hebben minuscule scherpe randjes en kunnen je hoornvlies beschadigen.

GLITTERS AANBRENGEN OP JE GEZICHT

Voor het beste resultaat gebruik je onze eigen Face & Body Glue. Breng een kleine hoeveelheid Face & Body Glue aan op de plek op je huid waar je de glitter wil hebben. Dit kun je doen met een wattenstaafje, make-up kwastje of een andere applicator.

Maak vervolgens een wattenstaafje of make-up kwastje nat (of gebruik het wattenstaafje of make-up kwastje die nog een beetje van de lijm bevat) en doop hem in de glitters, tik hem uit, en dep hem heel voorzichtig op de plekken met de Face & Body Glue.

★ Ga zo alle gedeeltes huid af waar je glitters wil hebben, stukje voor stukje. Als je te grote stukken tegelijk doet droogt de lijm al te snel op, dus werk in kleine gedeeltes tegelijk.

Extra tips en tricks: Voor het meer verspreid aanbrengen van de glitters, kun je het beste een fan-brush of grote (poeder) make-up kwast gebruiken. Wil je glitters 1 voor 1 opbrengen (bijv. grote sterren), strooi de glitters uit op een vel papier, maak dan stipjes met de lijm op de huid, doe een beetje lijm op een tandenstoker en pak hiermee de glitters 1 voor 1 op en plak ze op de stippen met lijm.

Check hier de tutorials van onze Sparkle Babe Sanne om meer te leren over het aanbrengen van onze glitters!

★ Voor het aanbrengen van glitter dust adviseren wij een hele dunne basis Face & Body Glue of Aloë Vera gel. Breng de glitter dust aan zoals hierboven omschreven. Fixeer de plekken hierna nog goed met een laagje haarlak. Meer inspo voor het creëren van een look met glitter dust? Check snel deze video!

GLITTERS AANBRENGEN OP JE LICHAAM OF HAAR

Je kunt er bij grote oppervlakken of bij de gevoelige huid rond de ogen voor kiezen om vaseline, haarlak, heldere aloë vera gel of antibacteriële handgel te gebruiken. Let op dat deze producten de glitter minder goed op zijn plek houden als onze Face & Body Glue (wil je een patroon of glittertattoo maken met bijvoorbeeld verschillende kleuren glitters dan adviseren wij een dunne laag van deze lijm te gebruiken als basis). Van de eerder genoemde producten blijft vaseline over het algemeen minder lang zitten dan haarlak of lijm, maar kan minder aan je huid trekken. Aloë vera gel en antibacteriële handgel zijn wat minder plakkerig en vet als de vaseline.

★ Smeer wat vaseline, aloë vera gel of antibacteriële handgel uit met een kwast of je hand op de plekken huid waar je de glitters wilt hebben (of spray haarlak op de gewenste plek). Zo creëer je ook een mooie “sticky” basis voor de glitters. Voor het aanbrengen van glitters in je haar doe je hetzelfde alleen gebruik je dan een heldere haargel als basis.

★ Doop daarna een nat wattenstaafje, natte kwast of je vingers in de glitters en dep ze over de ingesmeerde huid.

★ Voor extra stevigheid kun je de glitters fixeren met haarlak, als finishing touch.

★ Laat dit ongeveer een half uurtje drogen.

★ HOW TO APPLY JEWELS ★

Yes, jij gaat jewels aanbrengen! Met deze tips en tricks heb jij in no time een mooie sparkle look! Wij helpen je graag op weg om de mooiste sparkle creaties te maken op gezicht en body. Voordat je begint hier even alle mogelijke producten op een rijtje:

Voor het beste resultaat gebruik je onze eigen Face & Body Glue. De lijm is hypoallergeen, waterproof en sterk. Hiermee blijven jouw sparkles de hele dag/nacht mooi zitten! Ook als jij zweet op een festival of per ongeluk over je gezicht wrijft. (let op dat je onze lijm niet te dicht rond de ogen gebruikt, daar is hij niet geschrikt voor)

★ De jewels koop je in sticker-vorm, deze kun je in het gehele patroon tegelijk, als een sticker, opbrengen. Maar ze zijn ook te koop als losse steentjes. Hiermee kun je je creativiteit de vrije loop laten en zelf een mooie creatie maken.

VOORDAT JE GAAT BEGINNEN

★ Een van de belangrijkste tips en tricks is dat je altijd moet zorgen dat je het product waarmee je de jewels gaat aanbrengen test op een (onopvallend) stukje huid. Wacht een half uurtje, is er geen allergische reactie te zien dan kun je beginnen met opbrengen op de plek waar jij de jewels wil hebben.

★ De jewel stickers bevatten al een zelf hechtend laagje, maar voor extra stevigheid (tijdens bijvoorbeeld een dance-feest of festival), adviseren wij de jewels met face & body glue te bevestigen.

★ Breng de jewels pas aan nadat je al je make-up hebt aangebracht. Zorg voor een goede basis met poeder. Op een te olie-achtige ondergrond hecht onze lijm niet goed, omdat deze oplost door de vettigheid.

★ Tips en Tricks voor het aanbrengen van losse jewel steentjes: Als je met losse jewels of onze Mix & Match jewels gaat werken is het handig om van te voren in je hoofd te hebben waar je ze wil opbrengen. Een extra tip is om ze vast uit te leggen op de tafel in het partoon wat je wil gaan maken!

 

JEWEL(STICKER)S AANBRENGEN

Voor het beste resultaat gebruik je onze eigen Face & Body Glue. Breng een kleine hoeveelheid Face & Body Glue aan op de achterkant van de jewel(sticker) of op de gewenste plek op jouw huid. Dit kun je doen met een wattenstaafje, make-up kwastje of een andere applicator.

★ Als je een jewelsticker gaat aanbrengen: haal deze dan voorzichtig van het doorzichtige vel. Als je losse jewel steentje gaat aanbrengen: Leg dan eerst het patroon uit op de tafel en breng ze daarna 1 voor 1 aan.

★ Vervolgens plaats je de jewel(sticker) op de huid waar je hem wil hebben.

★ Ga zo alle jewel(sticker)s af totdat je klaar bent met je creatie.

★ Laat de lijm even een half uurtje goed drogen.

Extra tips en tricks: Je kunt je look nog meer uitbreiden met glitters of face-paint!

Check hier de tutorials van onze Sparkle Babe Sanne om meer te leren over het aanbrengen van de jewelstickers!

Check hier de tutorials van onze Sparkle Babe Sanne om meer te leren over het aanbrengen van losse jewel steentjes!

★ HOW TO REMOVE SPARKLES ★

Verwijderen moeilijk? Nee hoor, met onze tips en tricks helpen we jou op weg! Er zijn verschillende methodes om glitters te verwijderen zoals we je hieronder laten zien. Welke methode je ook gebruikt, het is handig om in ieder geval de volgende tips toe te passen:

★ Wrijf niet (hard)! Probeer de glitters van de huid af te “scheppen” in plaats van rond te wrijven met je doekje. Ondanks dat het cosmetische glitters zijn, bevatten ze nog steeds hele scherpe randjes die bij wrijving miniscule krasjes in de huid kunnen veroorzaken.

★ Er zal hoogst waarschijnlijk wel iets van een rode huid ontstaan bij het verwijderen, ook al zijn het cosmetische glitters. De glitters bevatten zeer kleine maar scherpe hoekjes die tijdens het verwijderen iets over de huid kunnen schuren.

★ Een hele belangrijke tip om het schuren te beperken is door zoveel als nodig, schone make-up doekjes of wattenschijfjes te gebruiken (waar je een product op olie-basis op gebruikt hebt). Gebruik telkens een schoon stukje van je doekje. Zo smeer je de losse glitters niet opnieuw uit over de huid.

★ Behandel de huid na het verwijderen en schoonmaken altijd met een vochtinbrengende en herstellende (nacht)-creme

★ Let er bij het verwijderen van jouw Sparkles op dat er geen (PET) glitters in het water komen. Gebruik ALTIJD make-up doekjes en/of wattenschijfjes voor het verwijderen van jouw sparkles, spoel ze niet af onder de kraan of douche/bad. Zorg goed voor ons milieu en zorg dat de micro-plastics niet in ons drinkwater en bij het leven in de oceanen terecht komen! Wij hopen dat jij hier bewust mee om zult gaan! Wil jij een alternatief voor de plastic/PET glitters? Kijk dan snel bij onze biologisch afbreekbare glitters en ontdek de voordelen van deze Sparkles!

VERWIJDEREN MET PLAKBAND

Plakband is perfect om de eerste glitters mee weg te halen.

Pak een stukje plakband tussen je handen en dep hiermee over de plekken met glitters. Je zult zien dat een gedeelte zo al makkelijk weg te krijgen is (vooral de glitters die je hebt aangebracht met Aloë Vera gel of Vaseline), zonder kans op irritatie door “schobben” over de huid heen.

★ Deze methode werkt ook goed om losse glitters van je kleding te verwijderen.

★ Tip: Bij de apotheek is ook speciaal tape voor gevoelige huid te koop.

 

VERWIJDEREN MET EEN PRODUCT OP OLIE-BASIS

★ Heb je de glitters of jewels aangebracht met de Face & Body Glue? Je kan ze dus het beste verwijderen met een wattenschrijfje of gezichtsdoekje en wat (natuurlijke) olie. Je kan (make-up) remover/reinigingsolie, babyolie, kokosolie of een basic olijfolie gebruiken. De lijm en/of lijmresten verliest door de olie zijn hechting en is zo makkelijk te verwijderen. Ook komen losse glitters (niet perse aangebracht met lijm) sneller op je doekje als je hier wat olie op hebt gedaan.

★ Doe wat product op olie-basis op je watttenschrijfje of doekje en maak hiermee zachte bewegingen over je gezicht waarbij je het doekje met een “scheppende beweging” van de huid af haalt. Niet schrobben, maar zachtjes heen en weer vegen.

Gebruik steeds een nieuw watje of doekje als je wat glitters hebt weg geveegt om te voorkomen dat ze opnieuw aan je huid gaan plakken.

★ Als de glitter begint los te komen, kan je je gezicht verder reinigen zoals normaal. Breng hierna een verzorgingsproduct aan om je huid weer goed te hydrateren.

Glitters die je hebt aangebracht met Vaseline kon je het beste met een make-up doekje met wat zeep verwijderen. De zeep lost het vettige van de Vaseline op.

Jewels kan je als een sticker van de huid halen, waarna je de lijmresten kunt verwijderen met een doekje met een product op olie-basis. Mochten de jewels niet gelijk loslaten, druppel er dan wat olie langs en wacht even tot de lijm oplost.

★ Lukt al het bovenstaande niet goed? Probeer dan even je gezicht te stomen, boven een kom heet water. De stoom zorgt ervoor dat de lijm wat weker wordt en daarna, door opnieuw bovenstaande stappen te herhalen, makkelijker te verwijderen is.

VERWIJDEREN MET HAARLAK

★ Begin niet aan je hoofdhuid te pulken, maar pak er wat keukenrol en een bus haarlak bij. Spuit wat haarlak op je velletje keukenrol.

Hiermee ga je over je scheiding; doe dit in een deppende beweging. Nogmaals: zorg ervoor dat je ook hierbij niet te heftig boent.

★ Haarspray is trouwens ook DE tip voor glitters in je kleding. Spray ze onder druk in met haarspray, laat ze drogen en was ze daarna met de hand. En alle glitters zullen verdwenen zijn.

Een van de andere tip en tricks voor glitter uit je haar verwijderen is met olie. De glitters in je haar verwijder je met natuurlijke olie en in dit geval grijp je naar de olijfolie. Je masseert het in je haar, laat het tien minuten intrekken, wast het goed uit et voilà! 

Heb je nog vragen?
STUUR ONS EEN BERICHTJE!